Sivut

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

WEEKEND

Viime viikonloppuna vietin aikaa hyvän ystäväni kanssa, joka oli ollut juuri pari kuukautta ulkomailla opiskelemassa. Hän lähtee taas muutaman viikon kuluttua työpuuhiin Lappiin. Näemmekin seuraavan kerran vasta syntymäpäiväni aikaan tammikuun alussa. Viikonlopun aikana oli myös Mega Outlet messut Pirkkahallissa. Messut olivat meille molemmille hieman pettymys. Oletimme paljon enemmän kaikkea ja halvempia hintoja. Menin oikeastaan Bodyactionin pisteen vuoksi, mutta ei siellä 12 jälkeen hirveästi kummoisia vaatteita ollut. Messuilla paras piste mielestäni oli se, missä  tehtiin valopallo köynnöksiä oman maun mukaan. Valittavana oli aivan ihania sävyjä ja teki niin mieli hommata upea köynnös, mutten raaskinut loppujen lopuksi. Ensivuonna en taida näille messuille lähteä, vaikka ideana tosi kiva ja lähellä olikin. Tulipahan kerrankin lähdettyä edes vähän ihmisten ilmoille, muualle kuin salille ja töihin:D


Innostuttiin myös hieman kuvailemaan,kun oli niin upea keli ja aurinkokin paistoi. Pakkasta oli ehkä se 8 astetta ja mieleen tuli vaan, että kuinkahan tuun tästä talvesta oikein selviämään. Jalassa oli ihanat valkoiset Timberlandit ja villasukat, jotka lämmittivät onneksi.


Loppupäivän vain makoilimme sohvalla ja katselimme Netflixiä. Ihanaa, kun saa vain rentoutua, vaikka onkin ystävän kanssa. Lepo on muutenkin minulle todella tärkeää, sillä en jaksa muuten töissä ja treenata kovaa. Töissä saa olla muutenkin kokoajan menossa joka suuntaan. Rappustreeniäkin tulee päivien aikana oikein kunnolla. Olen siis Flying Tigerissa jouluapulaisena tammikuuhun saakka. Työpaikkani on ihan mahtava, kaikki työkaverit ovat aivan ihania ja pirteitä. He ovat ottaneet minut oikein hyvin vastaan ja töihin on aina kiva mennä, kun on kivat työkaverit. Olen päässyt käyttämään englantiakin päivittäin. En todellakaan ole hyvä siinä, mutta tästä se harjaantuu. Odottelen edelleen enkun ja ruotsin yo tuloksia, jos tällä kertaa pääsisin läpi. En kuitenkaa enään pelkää käyttää kieltä vaan yritän aina parhaani asiakasta palveltaessa.
Kävimme myös ystäväni kanssa viikonloppuna moikkaamassa työkavereita ja hakemassa tupsuavaimenperät. Ne ovat todella ihania ja maksavat vain 3e ;)

Sunnuntaina kävin vanhempieni luona ja rentouduin loppuillan kotona. Tein pitkästä aikaa myös bataattiranskalaisia ja kokeilin hokkaido kurpitsaa uunissa. Kurpitsa oli ihan hyvää, odotin että se olisi ollut makeampaa. Sain idean, kun kävin torstaina valmentajien luona kuntotsekissä ja sain siellä maistaa sitä ensimmäistä kertaa. Se maistui silti paljon paremmalta kuin omani. Annoin kurpitsan olla liian vähän aikaa uunissa, liian alhaisella asteella.( mieluiten n. 30 min uunin keskitasolla ja 225C )
( Siinä on n. 18kcl/100g ja hiilihydraatteja n.4,2/100g. )







                                     

Otin lusikalla siemenet ja rihmaston pois. Pilkoin kurpitsan paloiksi ja lisäsin mausteeksi suolaa. Seuraavaksi siirryin bataatteihin ja pilkoin ne paksuhkoiksi ranskalisiksi kuorineen.



Maustoin bataatit pippurilla, suolalla, meksikolaisella grillausmausteella, paprikajauheella, sipuli- ja valkospipulijauheilla. Näissä en käyttänyt öljyä. Paistoin 200C n. 30min.

                                                         Valmiit tuotokset:


Paistoin lisäksi vielä jauhelihaa proteiinin lähteeksi ja hieman raejuustoa. Niin herkkua ja täysin    ohjeiden mukaan tehtyä ruokaa.                                                                                               

Kannattaa ehdottomasti kokeilla ranskalaisia ihan perunasta.
Niistä saa rapeita ja terveellisä,sekä saa maustaa omin maustein ilman hurjaa suola määrää. Ne pilkotaan halutun kokoisiksi ja pistetään myös folion päälle paistumaan. Tärkein vaihe kuitenkin on viipaleiden kuivaus. Sen jälkeen ne pistetään kulhoon, maustetaan ja lisätään öljyä haluttaessa. Paistetaan  myös 200C n. 30min, uunin keskitasolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti