Sivut

keskiviikko 30. marraskuuta 2016

TANSSIN KAIPUU



Luovuus, iloisuus, hauskuus, treeni, musiikki, uuden oppiminen, tunteet... = tanssiminen


           

Olen harrastanut tanssia muistaakseni reilu 5 vuotta. Lopetin sen kuitenkin viime keväänä, sillä aikani ei riittänyt ja halusin panostaa kuntosalilla treenaamiseen ja nyt tuleviin kisoihin. Tanssiminenkaan ei kuitenkaan ole ihan halpaa, niinpä täytyi valita ja osata luopua jostain. Välillä harmittaa, sillä nautin siitä tosi paljon. Etenkin dancehallista ja twerkkauksesta. Ne olivat juuri sellaisia tyylejä mistä pidin ja missä kehityin koko ajan eteenpäin. Nautin myös esiintymisestä kovasti. Meillä oli Hip Hop Housella joka vuosi joulu- ja kevät näytökset, mihin tehtiin koreografia. Viime keväänä esityksemme oli Tampereen Glooriassa. Viime viikon perjantaina oli Pro Twerk kilpailu Tampereella ja siitä idea oikeastaan tähän aiheeseen tulikin. Seuraan myös aktiivisesti opettajani Tia-Maria Sokan snapchattia ja niissä näkyy juuri se tanssin ilo ja hauskuus. Tanssiessa saa heittäytyä ja tuoda omaa persoonaa esille. Se on myös hyvä tapa ilmaista tunteita ja antaa luovuuden lentää. Tanssiminen ei saa mielestäni olla vakavaa, vaan puuhaa mistä nauttii ja uskaltaa antaa musiikin ja kropan viedä. Onneksi pääsen taas esiintymään ja lavalle ensi keväänä, vaikka tapa onkin hieman erilainen.

Olen käynyt tanssitunneilla yksin monta vuotta, mutta myös serkkujeni ja kavereideni kanssa. Mielestäni on hyvä mennä myös yksin ja tutustua uusiin ihmisiin. Vaikka ei tutustuisikaan niin kuuluu ainakin johonkin. Aina tunneilla tanssitaan ryhmässä ja siellä on muita saman henkisiä ihmisiä ympärillä. Parempi sekin, kuin istua yksin kotona ja pyöritellä peukaloita.

Tanssiminen on myös erinomaista liikuntaa. Hiki virtaa ihan varmana, mitä pidemmälle koreografioita päästään! Silloin niitä mennään aina vain uudestaan ja uudestaan. Mielestäni twerkkaus ja dancehall ovat olleet kaikista ''raskaimpia''. Twerkkauksessakin täytyy olla koko ajan jalat koukussa ja matalalla tai muissa asennoissa , missä tarvitaan jalkalihaksia. Voisi melkein sanoa, että pari twerkkituntia putkeen käy jalkatreenistä.




Kuvat on otettu keväällä CARRIBEAN JAM pippaloista. Samassa ryhmässä tanssi myös ihana Emmi, joka kuuluu Tize twerkkersseihin;) Ilta oli todella hauska, jännittävä ja erilainen kokemus.




Harrastamani tanssityylit ovat: mtv dance, show dance, street dance, street jazz, contemporary jazz, dancehall, dancehall queenstyle ja twerk. Siinä taisi tulla kaikki mitä olen kokeillut ja näitä kaikkia on tainnut tulla tanssittua vähintään vuosi, paitsi queenstyleä puoli vuotta.




Opettajina on toiminut mm. ihan Suomen huippuja ja yksi ulkomaalainenkin kuuluisuus. Dancehallia olen päässyt tanssimaan Eevaleena Vuorenmaan johdolla, twerkkiä Tia-Maria Sokan kanssa ja contemporary jazzia Joaquin Escamillan opastuksella. Joaquin on ollut tanssijana tähtien kanssa kuten Michael Jacksonin, Toni Braxtonin ja Ricky Martinin. Hän on työskennellyt myös näyttelijänä kuin tanssijanakin monissa Hollywood-elokuvissa sekä televiso- ohjelmissa.

Tällä hetkellä tulen siis tanssahtelemaan posejen tahtiin ja köpöttelemään korkokengissä. Muutama pieni tanssiaskelkin on tosin välillä otettava ja heitettävä korkkarit pieneksi hetkeksi sivuun. Välillä hyvät biisit vie vain ihan mukanaan!

Kivaa viimeistä marraskuista iltaa ja huomenna onkin jo joulukuu! Siitä tämä vuosi 2016 alkaakin lähestyä loppuaan, mikä onkin ollut täynnä kaikenlaista!<3

~ Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti